jelleke.punt.nl
Woehoe, spannend!!!

Het moet een bizar gezicht zijn geweest zaterdag. Jelleke heeft namelijk een zere teen waardoor ik nogal mank loop. En zo maar ineens deed ik een vreugdedansje, kompleet met zere huppel teen. Gelukkig was ik op dat moment alleen thuis. Dus kon ik zoveel huppelend dansen als ik wilde.

Waarom ik dan blij was?

Nou. Zo maar ineens en wel erg snel in ene heb ik een andere baan. Nuja. Bijna. Ik krijg nog wel een salarisvoorstel waar ik dan geen nee tegen moet zeggen. Maar dat ligt ook niet in de lijn der verwachting. Dus ...... heb ik een nieuwe baan. Vind ik.

Retespannend vind ik het. Want ik wilde al wel een tijdje ander werk, en liefst voor 24 uur. Maar echt voor het oprapen lagen ze niet. Gesprekken op werk liepen altijd op niets uit. En toen kwam er intern een vacature voorbij. Een job die ik wel heel graag wilde hebben. Maar ...... 32 uur. Dat was nou net NIET wat ik wilde. Het diepe nadenken begon. Functie; ja leuk!! Uren? Neeeeeeeeee!!! Er volgden binnen en buiten werk gesprekken, voorafgaand aan mijn keuze om te solliciteren. En uiteindelijk .... uiteindelijk besloot ik te solliciteren. Zondagavond, met het zweet in de bilnaad, verstuurde ik mijn sollicitatie. Maandagochtend was de afspraak voor het gesprek gemaakt. Vrijdag was het gesprek, zaterdag had ik het in de pocket.

Bizar hoe de dingen kunnen gaan. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om de job gedaan te krijgen, ook als het thuis even tegen zit. En dat is wat mij nog extra gelukkig maakt. Niet alleen maar een baan die mij weer gaat uitdagen. Die mij weer wat anders biedt dan het alleen maar moeder zijn. Maar ook een baan waarbij ruimte is voor mijn gezin, waarin ik in staat ben keuzes te maken, aanpassingen. Zolang het werk maar gedaan wordt. Dat dan wel natuurlijk.

Laaiend enthousiast ben ik. Maar ook een beetje bang wel. Want oh oh. Het ene moment ben ik zeker, het gaat me lukken. Ik kan dit. Maar het andere moment ...... dan gaat mijn hart toch wel een beetje in mijn keel zitten en vraag ik mijzelf af; Was dit slim? Maar dan is die gedachte ook weer weg, want het grootste voordeel, het is tijdelijk, voor anderhalf jaar. Dus hoe zwaar het ook wordt, dan is het gewoon simpelweg even doorbijten. En doorbijten ... dat kan ik zekers te weten. En daarna ..... daarna vloeit er hopelijk iets leuks uit voort en zo niet, dan is mijn CV wel weer opgepoetst. Investeren is het dus. Investeren in de toekomst.

Nu, na al het vechten, het thuis eindelijk op de rit is. Nu is er weer tijd een ruimte voor mama om meer te zijn dan mama alleen. En daar ... daar heb ik heel veel zin in!
Reacties

Bic op 01-08-2016 07:10

Wow Jelleke wat een verandering in je leven zeg.Ik vind het enorm stoer van je dat je dit doet.Ik snap heel erg goed dat je meer dan alleen mama wilt zijn, aan de andere kant word het nu nog drukker voor je, 32 uur is niet niks.Wanneer kan je beginnen? En wat voor werk is het?Ik wens je heel erg veel succes en plezier toe (Y) 

Hendrike op 03-08-2016 18:43

Wat goed zeg!  Gefeliciteerd!  

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Visie
"Een standpunt is een visie met een straal nul"
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl