jelleke.punt.nl
Het mysterie van Mesnois


We gingen zeer olijk op kampeer vakantie. En nog luxe ook. In een safari tent. Nee, geen Glamping, maar the next best thing. De camping was landelijk gelegen en zou veel rust bieden. Verder hebben alle souvenirs winkels koeienbellen te koop. Veul. Heul veul. En ik heb zo'n vermoeden dat deze niet goed verkocht werden.


Wanneer wij een kudde koeien zagen, hoorden en zagen we geen bellen. Doch. Elke nacht klonk het vrolijke en blije gerinkel van koeienbellen. En zo kregen Lars en ik een missie. Wij zouden het geheim van de koeienbellen ontrafelen. En wel, wat bleek. In sommige kuddes (vermoedelijk van boeren met aandelen in de koeienbellen-souvenirs-verkoop) liepen 2 of 3 dames met een koeienbel om. En ons sterke vermoeden is dat de dames deze eer moesten verdienen. Om slank en mooi te blijven voor deze gezellige koeienbel stel ik mij zo voor dat deze dames elke nacht bij elkaar kwamen om:

Haasje over te doen.

Gymnastische oefeningen te doen, al dan niet vergezeld van wat springoefeningen

De tango gedanst werd

En .... als afsluiter er flink tikkertje of schipper mag ik overvaren gespeeld werd

En dat is natuurlijk precies wat de boeren in Mesnois voor ogen hadden. Houdt de toeristen 's nachts wakker met koeiengebel en ze gaan het vanzelf kopen.

En wel. Vooruit. Als ze er zo veel moeite voor moeten doen. Dan deden we het dus maar. En wij zochten een flinke koeienbel uit.

Maar verder, verder hebben we vooral genoten. En die koeienbellen, wel na enkele nachten wen je daar best aan en is het geklingel een heerlijk slaapliedje.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Visie
"Een standpunt is een visie met een straal nul"
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl