jelleke.punt.nl
Het 'nieuwe' leven


Ja, dat is wennen. Dat nieuwe werkende leven. Heerlijk. Dat zeker. En wennen.

Heerlijk, geen avonden meer.

Heerlijk, geen weekenden meer.

Heerlijk, meer tijd voor elkaar als gezin. Samen.

Heerlijk, meer vrije tijd.


Wennen, gestructureerd boodschappen doen. Vooruit denken.

Wennen, het plannen van huishouden.

Wennen, minder 'vrije' tijd.


Wat niet wennen is, is werk. Ik vind het heerlijk. Ik schaam me om het te zeggen maar mijn kinderen zijn beter af met een moeder die wat meer werkt. Ik voel me er zo veel beter bij. Op werk ben ik op werk, en ben niet bezig met thuis. Ben ik thuis, dan geniet ik van het samenzijn. Leuke dingen doen. Want oh wat een bof. Onze oppas aan huis doet het huishouden beter dan ik. Dus, als ik thuis ben dan heb ik ook gewoon tijd voor de kids. Doe leuke dingen. Of race van hot naar her, voor sporten van deze en gene. Dat kan ook. Meer tijd voor en met de kids. Wel minder mama tijd. Krantje lezen schiet er al weken bij in. Rustig koffie drinken aan tafel. Even met Roos een winkeltje in lopen, gewoon omdat ik er zin in heb. Dat soort dingen heb ik nu even niet. Maar dat zal een kwestie van wennen zijn en vast vanzelf wel weer komen .... of niet. Ook goed.

Maar ik genoot met de kids van uitjes, klein of groot. We genoten als gezin van uitjes, klein of groot. En dat is me veel waard. Volgend jaar december moet ik in principe weer terug keren in mijn eigen functie. Iets waar ik echt niet, maar dan ook echt niet zin in heb. Terug ..... ik weet echt niet of ik dat nog wel kan.

Maar eerst, eerst hebben we nog een meisje dat binnenkort 4 wordt en dan echt naar school mag. En dan, dan heb ik nog een heel jaar. En dan zien we wel weer verder. Nu is nu. En nu is fijn.


Reacties

Hendrike op 26-10-2016 16:58

Fijn dat het goed bevalt, al zal het zeker ook wennen zijn. Maar zo te horen heb je het goed geregeld en dat scheelt wel enorm ! 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Visie
"Een standpunt is een visie met een straal nul"
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl