jelleke.punt.nl
Woops, het is bijna december

Als je een vriendin na lange tijd spreekt en ze klaagt dat je zo weinig blogt, dan weet je dat het weer tijd wordt. Dat je er dan nog weet ik ut hoe lang voor nodig hebt om te doen is bijzaak ;-).

Hier ben ik dan! :-)


En tsjeu, het is al weer bijna december. De maand waarvan ik niet meer zo goed weet wat ik er van vind. Degenen die mij kennen weten het. Ik zwelg doorgaans in de kerstpret. Heerlijk vind ik het. Sint hoort er bij met jonge kinderen. En is ook leuk. Maar Kerst ....... het is/was mijn tijd van het jaar. Tsja en nu zo dubbel he. Ik wil weer zwelgen en kronkelen. Maar ik zie nu al langzaam dat ons lieve manneke het weer zwaar gaat krijgen. Hij geniet er ook van hoor. Dat zien we wel. Maar het is ook allemaal zo onvoorspelbaar, zo veel van van alles. En dat tempert dan toch mijn december enthousiasme. Ik zou wel willen zwelgen maar kan en wil het toch ook niet. Want ik wil mijn mannetje helpen, steun bieden. Vastigheid en rust geven. En tjsa, die 2 gaan niet samen als je je huis omtoverd tot .......  kerstdorp zeg maar.

En dus, moet ik weer goed nadenken. Kalenders maken denk ik. Duidelijkheid bieden. Hoe lang blijft die verhipte sint en wanneer komt die piet nu wel of niet? Het "verplichte" zingen bij de schoen begint al stress op te roepen. Dus zingen wij wel voor hem, dat mag van Sint. Dat doen meer papa's en mama's.

En dan ook nog het donkere weer. Ook zo lastig. Hij wil niet uit bed als het donker is. Het moet licht zijn. Maarja, het busje komt hem toch echt om 8 uur halen voor school. En hij gaat ook niet slapen als hij naar bed moet. Nog vol met prikkels en wat al niet meer.

En dan de kerstboom. Wanneer komt die? En waar? En hoe verander ik het huis in kerststemming zonder overdadig te zijn? En zeer belangrijk, wanneer is het verhipte ding weer weg?

Nee. De decembermaand. Zo zoetjes aan zie ik de bui wel hangen. Laat het maar weer gauw februari zijn, dan hebben we het ergste wel weer gehad denk ik.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Visie
"Een standpunt is een visie met een straal nul"
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl