jelleke.punt.nl
Jaaroverzicht

2016. Het ligt bijna achter ons. En dan is er op tv en in kranten van alles te zien over het afgelopen jaar. Dus .... laat Jelleke ook eens terug blikken.

2016 dus.

Wel. Het jaar begon niet best. Het was een trent die al langere tijd geleden ingezet was. Mama die zichzelf te veel wegcijferde, probeerde te blijven zwemmen maar het hoofd niet meer boven water kon houden. Aanvraag voor de broodnodige hulp die was afgewezen. En dochterlief die weer om de haverklap ziek werd met hier en daar een ziekenhuisopname erbij. Daar vaarde mams niet wel bij en medicatie als reddingsvest bleek nodig om boven water te blijven.

En toch, toch was uiteindelijk zo'n ziekenhuisopname wel hetgeen die verantwoordelijk was voor de ommezwaai. Het ziekenhuis die spoed achter een operatie zette en de medewerkster van het CJG die mij daar zag en zich realiseerde dat een eerder genomen beslissing niet de juiste was.

Het diepe dal waar ik mij voelde zitten deed mij realiseren dat ik de verkeerde weg was ingeslagen. Opkomen voor je gezin, inzetten voor je gezin, dat is allemaal heel belangrijk. Maar gelijktijdig moet je voor jezelf blijven zorgen. En dat laatste, dat was ik uit het oog verloren.

Roos werd geopereerd en eindelijk ging het echt goed met haar. En dat gaf rust in huis. Rust bij Roos, rust bij mama en papa en daarmee ook rust voor de jongens. We vaarden er allemaal wel bij. En, we kregen eindelijk de hulp waar ik om gevraagd had. Positiviteit, datgene waar ik mij het liefst mee omring, het was eindelijk weer echt een onderdeel van mij. Niet maar doen alsof maar het gewoon weer echt voelen. Heerlijk!!

En terwijl alles goed ging en ik mij verheugde op een rustig jaartje ..... kwam daar ineens die ene baan voorbij. Een baan die ik graag wilde. Maar oh oh wat maakte ik mij zorgen over het aantal uren dat ik dan moest werken. Het koste heel wat kopzorgen maar ..... ik volgde mijn hart en deed het. Het voelde als een sprong in het diepe. Maar het bleek een sprong met een zachte landing. Het was een goede beslissing geweest. En zo eindigen we 2016 heel veel beter dan het begon. En dat voelt heerlijk. 2017, ik heb er al zin in :-).

Gelukkig nieuwjaar allemaal!!

That the best of 2016 wil be your worst in 2017.



Reacties

hendrike op 02-01-2017 22:38

Een heftig jaar Jel,maar wat fijn dat het allemaal beter gaat! Hoop dat dat zich voortzet het komende jaar! 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Visie
"Een standpunt is een visie met een straal nul"
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl